Årets julebord ble avholdt hos Trasti & Trine i Alta.
Etter en varm velkomst i gammen med gløgg og bidos, fikk vi mulighet for hundekjøring og matkurs.
Mens den ene delen av gruppen prøvet seg som hundekjører - både med spark og vogn (det var for lite snø for sleden), begynnte den andre delen å lage godbiter av utvalgte, regionale råvarer.
Johnny Trasti med sine 30 års erfaring og ble hedret med flere priser, ga et innblikk om arktisk mat. Samtlige ingredienser er kortreist eller økologisk som har fått vokse og leve på vidda, i havet og skogene rundt.
Trine Lyrek har jobbet med huskyer og hundekjøring i mer enn 20 år og startet etter 7 år i Alaska Northern Lights Husky i Alta.
I hundegården gjorde vi selv hundene klare med seletøyet. Selve turen gikk gjennom tett skog, åpent landskap og langs Altaelva.
Julebordsfeiringen på Stengelsengården begynte med badstu og peiskos før vi sammlet oss rund bordet med matopplevelser fra Johnny Trasti og god stemning.
Etter en varm velkomst i gammen med gløgg og bidos, fikk vi mulighet for hundekjøring og matkurs.
Mens den ene delen av gruppen prøvet seg som hundekjører - både med spark og vogn (det var for lite snø for sleden), begynnte den andre delen å lage godbiter av utvalgte, regionale råvarer.
Johnny Trasti med sine 30 års erfaring og ble hedret med flere priser, ga et innblikk om arktisk mat. Samtlige ingredienser er kortreist eller økologisk som har fått vokse og leve på vidda, i havet og skogene rundt.
Trine Lyrek har jobbet med huskyer og hundekjøring i mer enn 20 år og startet etter 7 år i Alaska Northern Lights Husky i Alta.
I hundegården gjorde vi selv hundene klare med seletøyet. Selve turen gikk gjennom tett skog, åpent landskap og langs Altaelva.
Julebordsfeiringen på Stengelsengården begynte med badstu og peiskos før vi sammlet oss rund bordet med matopplevelser fra Johnny Trasti og god stemning.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar