pages

onsdag 6. mars 2013

Oppussing Vadsø Prestebolig


Verte har på oppdrag for Opplysningsvesenets Fond utarbeidet totalentreprise for en total oppussing av Vadsø prestebolig, inkl skifte av elektrisk anlegg. Anbud ventes inn rett over påsken og prosjektet forventes ferdigstilt sept 2013.

Vadsø Prestebolig (1948-1950) er en tidstypisk prestebolig tegnet av arkitekt Magnus Paulsson, som også var arkitekten bak bygg som Vadsø Kirke, Framgården og Oslo Rådhus. Magnus Paulsson var spesielt kjent for å kombinere norsk tradisjonell arkitektur med mer modernistiske elementer.

Presteboligen forener gjenreisningsarkitekturens formspråk med et mer tradisjonelt uttrykk rundt hovedinngangen, samt et mer modernistisk uttrykk rundt balkongen.Boligens materialer og formspråk skaper en kontrast til Vadsø Kirkes lysgrå og monumentale, nærmest postmodernistiske uttrykk (1954-58).

Boligen er relativ dårlig vedlikeholdt og bærer dessuten preg av å ha vært pusset opp ”litt etter hvert” både innvendig og utvendig, slik helheten i boligen er gått tapt. En målsetning i vårt arbeid med boligen har vært å gjenskape det opprinnelige uttrykk og gi boligen en helhetlig identitet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar